PI_EMEA_More_Than_Human_Serene_001.jpg

Inspirováno nejen člověkem

DESSO Serene & Serene Colour

Inspirováno nejen člověkem

Žijeme v době protikladů: technologie nám umožňují nevídané věci, ale zároveň 24 hodin denně vyžadují naši pozornost. Jak v neustálém shonu neztratit hlavu? Jak si udržet klidnou mysl i napojení na ostatní? Jak vytvořit pracovní prostředí, kde ze sebe lidé i nadále dostávají maximum?

Jednoduše: stačí uzavřít celý kruh a využít moderní technologie ve všem, co děláme.

Kancelářské kobercové čtverce z kolekcí DESSO Serene a Serene Colour inspirovala věda a moderní technologie. To, jak lidé reagují na své okolí. Jak změna barev zrychluje nebo zpomaluje tep. Jak dotek látky a zvuk kroků ovlivňují dýchání a tělesnou teplotu.

Výsledkem jsou kobercové čtverce propracované do nejmenšího detailu. Čtverce měkké, příjemné na dotek a přitom 100% recyklovatelné. Čtverce, které dávají architektům a designérům nevídanou kontrolu nad vizuálním rozvržením prostoru i jeho působením. Čtverce s přírodními vzory v jemných a tlumených barvách, co zútulní jakékoliv kancelářské prostory a dodají jim klid a udržitelnost, které v dnešní době tolik potřebujeme.

Dovedete si to představit? Pusťme se do práce.

Kolekce

DESSO Serene

Paleta 9 neutrálních odstínů, od chladných a uklidňujících barev až po teplé a hřejivé tóny. Kolekce Serene působí na všechny smysly, jsou neuvěřitelně příjemné na dotek a dokonale se přizpůsobí interiéru.

DESSO Serene Colour

Perfektně doplňuje přírodní vzory z kolekce Serene a otevírá vám nekonečné množství možností. Najdete v ní 8 výrazných odstínů, které můžete decentně ztlumit nenápadnějšími barvami – nebo interiéru naopak vdechnout život postupným přechodem z dílců Serene na čtverce Serene Colour.

Pro plynulý přechod mezi jednotlivými prostory

Barevné čtverce z kolekce Serene Colour z jedné strany dokonale sedí k neutrálním vzorům z kolekce DESSO Serene. Snadno tak do interiéru zakomponujete barvy a přitom mezi jednotlivými zónami vytvoříte hladký barevný přechod.

DESSO Serene & Serene Colour - Circle

Udržitelné kobercové čtverce

Udržitelné kobercové čtverce

Čtverce z kolekcí DESSO Serene a Serene Colour jsou 100% recyklovatelné v našem centru po recyklaci koberců.

V Evropě se ročně vyhodí na 1,6 milionu tun* starých koberců. Z prodaných koberců se k recyklaci zpětně odeberou méně než 3 %**. Tváří v tvář klimatické změně a rostoucímu nedostatku zdrojů společnost Tarkett otevřela vlastní centrum pro recyklaci koberců. Zdejší technologie umí úplně oddělit přízi od spodní vrstvy koberce.

Podložku EcoBase ze 100 % recyklujeme ve vlastní výrobě a přízi z polyamidu 6 předáváme našemu partnerovi, společnosti Aquafil. Ta z ní vyrábí vlákno ECONYL®.

Sběrný a recyklační program Restart®

Zavázali jsme se usilovat o cirkularitu a krok za krokem vás doprovázet na cestě k udržitelnosti. Proto jsme přišli s iniciativou ReStart®: programem pro sběr a recyklaci podlah, který je klíčovou součástí našeho snažení o cirkularitu. Funguje jednoduše – vezmeme si od vás starou podlahovou krytinu a vyrobíme z ní novou.

100% příze ECONYL®

Kolekce DESSO Serene a Serene Colour jsou vyrobené ze 100% vlákna ECONYL®, regenerované nylonové příze, která vzniká z odpadních materiálů, např. starých rybářských sítí nebo koberců z našeho vlastního recyklačního centra.

Human Conscious Design™

Iniciativa Tarkett Human-Conscious Design™ je ztělesněním našeho závazku podporovat současnou generaci i generace budoucí. Závazku vytvářet podlahy dobré pro lidi i pro planetu. Závazku činit tak každý den.

Společně nám v tom pomáhají tři následující aspekty:
1. Hluboké lidské porozumění
2. Vědomé rozhodování s ohledem na člověka i na planetu
3. Zapojení našich zákazníků do všeho, co děláme

Galerie obrázků