Linoleum je odolné podlahové řešení s dlouhou životností

Linoleum: odolné podlahové řešení s dlouhou životností

Linoleum Tarkett: Moderní vlastnosti

Linoleum Tarkett je oceňováno nejen pro svou přirozenou a udržitelnou krásu, ale také pro své pohodlí, odolnost a všestrannost, díky čemuž jsou perfektním řešením pro různé interiéry.
Tarkett je průkopníkem s povrchovou ochranou xf²™, která zlepšila odolnost a zjednodušila údržbu pro významné úspory nákladů na každodenní čištění a péči.
Naše kolekce také nabízí možnost výběru mezi různými technickými specifikacemi a možnostmi pro podlahy a stěny z linolea.

Jak odolné je linoleum?

Objevte vynikající odolnost naší povrchové úpravy xf²™ s vynikající odolností proti mechanickému opotřebení a skvrnám, díky čemuž je ideální pro náročná prostředí.

Exkluzivní povrchová úprava xf² pro vynikající odolnost

- Mikro-vyztužená polyuretanová UV úprava utěsňuje a vytvrzuje povrch, aby byl odolnější vůči nečistotám a každodennímu opotřebení.
- Během životnosti produktu není potřeba leštění ani voskování polymerem (za předpokladu, že jsou na místě bariéry proti nečistotám, nohy nábytku mají vhodnou ochranu a je prováděna pravidelná údržba a každodenní kontroly).
- Vnitřní a vnější testy prokazují jeho vynikající odolnost vůči oděru a chemikáliím ve srovnání s typickými konkurenčními produkty na trhu. Odolnost vůči chemikáliím zůstává vyšší než u konkurentů i po abrazivním testu provedeném za účelem simulace použití ochranné vrstvy z důvodu provozu.
- Vylepšená úroveň lesku poskytuje rafinovanější matný vzhled a zvyšuje autentický, přirozený pocit.

 

Essenza+

Tradiční akryl, bez PU, továrně aplikovaný povrch, připravený k použítí. Využívá se, když je vyžadována povrchová ochrana bez PU. Nyní s vylepšenou odolností proti oděru nabízí zákazníkům robustnější ochranu a možnost aplikovat ošetření na místě po instalaci nebo v průběhu času.

odolné linoleum Tarkett s exkluzivní povrchovou úpravou xf²

Přirozeně antibakteriální

Přirozeně inhibuje růst bakterií

Linoleum Tarkett má přirozeně antibakteriální vlastnosti proti nejběžnějším bakteriím, jako jsou E. coli a MRSA.
To je zvláště důležitá vlastnost v prostředích, kde je nezbytná dobrá hygiena, jako jsou školy a nemocnice.

Linoleum pro specifické aplikace

Nabízíme různé verze linolea, které jsou speciálně navrženy pro specifické aplikace v komerčních prostorách.

AKUSTICKÉ PODLAHY

Akustické podlahy nabízejí jak vynikající kročejovou neprůzvučnost, zvukovou pohltivost a dobrou odolnost proti vtlačení. Poskytují také extra pohodlí pod nohama, což je klíčový faktor pohody v mnoha prostředích, jako jsou vzdělávací zařízení a nemocnice.

PODLAHY A STĚNY S POŽÁRNÍ ODOLNOSTÍ

Naše řešení pro linoleum s požární odolností Bfl jsou ideální pro evakuační cesty. Nabízíme také jediné linoleum schválené pro použití na stěny s požární certifikací B-s2,d0.

PROTISKLUZNÉ PODLAHY

Naše protiskluzové linoleum s hodnocením R10 zajišťují bezpečné uchycení a jsou ideálním řešením pro oblasti, kde je vyžadována zvýšená odolnost proti uklouznutí, jako jsou vstupní prostory.

ELEKTROSTATICKÉ PODLAHY

Antistaticky vodivé a elektrostaticky vodivé linoleum Tarkett nabízí flexibilní a vysoce výkonné řešení pro udržení citlivých prostředí, jako jsou operační sály, počítačové a elektrické místnosti, v bezpečí.

VNITŘNÍ SPORTOVNÍ PODLAHY

Naše řada Linosport nabízí výjimečnou odolnost, která umožňuje chytřejší a lepší využití sportovních a rekreačních prostor.

PŘÍSLUŠENSTVÍ

Objevte celou řadu příslušenství pro dokončení a usnadnění instalace linolea Tarkett: svařovací šňůry, podložky a soklové lišty.

Snadná údržba

Zjednodušení čištění a údržby

Povrchová úprava linolea xf²™ znamená, že během životnosti produktu není nutné leštění, odlamování a voskování polymerem (za předpokladu, že jsou na místě bariéry proti špíně, nohy nábytku mají vhodnou ochranu a je prováděna pravidelná údržba a každodenní kontroly). To znamená, že čištění a údržba jsou méně časté a méně intenzivní, čímž se snižuje spotřeba vody, energie a detergentů a tím se snižuje dopad na životní prostředí.

xf²™ nižší náklady na životní cyklus linolea

Počáteční investiční a instalační náklady obvykle tvoří jen malou část celkových nákladů životního cyklu podlahy. Zbytek je čištění a údržba. Vzhledem k tomu, že linoleum xf²™ nevyžaduje po instalaci žádnou povrchovou úpravu ani vosk ani leštěnku po dobu své životnosti, jsou celkové náklady životního cyklu výrazně nižší. V porovnání s jinými ošetřenými linoleovými podlahami se investice navíc vrátí do dvou let.