Origin Collection | DESSO Recharge & Retrace header

Kolekce Origin

DESSO Recharge & Retrace

 

Krása cirkulárnosti. Kobercové čtverce Recharge & Retrace z kolekce DESSO Origin jsou 100% recyklovatelné, což je výsledek komplexního návrhářského procesu. Myšlenka cirkularity, „vyrobeno k dalšímu zpracování“, inspirovala texturu i vzor každé produktové řady, která odráží krásu dotykového vjemu typického pro dokonalou nedokonalost světa přírody.

 

Naše cirkulární uhlíková stopa

 

Dělat dobro pro lidi a planetu znamená podnikat reálné kroky ke snížení emisí skleníkových plynů, jako je oxid uhličitý, který významně přispívá ke globálnímu oteplování.

 

 

Právě to umožňuje cirkulární přístup společnosti Tarkett ke kobercovým čtvercům. Jako jediný výrobce kobercových čtverců se systémem recyklace v uzavřené smyčce omezujeme použití panenských surovin pro nové výrobky a vyhýbáme se běžným možnostem, které zanechávají uhlíkovou stopu, jako je likvidace ve spalovně odpadů nebo skládkování na konci životnosti produktu.

 

Cirkulární uhlíková stopa kolekce DESSO Origin

Nejnižší cirkulární uhlíková stopa

Od počátečního bodu těžby až po výrobu, instalaci, použití a recyklaci neseme odpovědnost za to, že bude koberec opakovaně použit k dalšímu životu.


Náš systém uzavřené smyčky zajišťuje, že mají naše kobercové čtverce nejnižší cirkulární uhlíkovou stopu* v Evropě – ta je nejméně 6krát nižší** než celková uhlíková stopa našich konkurentů.

Vyrobeno k dalšímu zpracování

Kolekce DESSO Origin byla vyrobena tak, aby se dala dále zpracovat. Jedná se o skutečně cirkulární produkt, který byl navržen tak, aby bylo možné jeho komponenty snadno recyklovat na suroviny pro nové kobercové čtverce. Výsledek: kolekce, která kombinuje technickou odbornost s hmatatelností a krásou textur. Pro nové a obnovené začátky.

DESSO

Děláme vědomá rozhodnutí. S ohledem na člověka i na planetu.

Tarkett Human-Conscious DesignTM

Kolekce Origin

 

Krása cirkulárnosti se prolíná do nepravidelností a texturálních variací designu, které doslova vyzývají k tomu, aby si je člověk osahal a mohl je donekonečna obdivovat.

 

DESSO Recharge

The DESSO Recharge design evokes the upcycled chalk used in the manufacture of the EcoBase backing.

DESSO Retrace

The DESSO Retrace looks to the carpet tile recycling process itself for inspiration of its design.

Barevná paleta

 

Kobercové čtverce DESSO Recharge a Retrace sdílejí stejnou, krásnou paletu 20 barev, což umožňuje úžasné kombinace barev a vzorů.

 

Barevná paleta cirkulárních výrobků Recharge a Retrace kolekce DESSO Origin

Galerie obrázků

* V případě kobercového čtverce s podložkou EcoBase z příze PA6, podle EPD S-P-05827, externě ověřeno společností Bureau Veritas, založeno na celkové uhlíkové stopě (Moduly A–D) a postupu recyklace v uzavřené smyčce.

** Srovnání EPD S-P-05827 s celkovou uhlíkovou stopou (modul A–D) s EPD všech 19 kobercových čtverců dostupných na internetu (květen 2022) konkurence s výrobní lokalitou v EU+UK, v hmotnostním rozsahu 600–699 g, s polyamidovou přízí a postupem na konci životnosti v podobě likvidace ve spalovně odpadů.