DESSO & Patricia Urquiola carpet tile collection with graphic patterns

DESSO & Patricia Urquiola

Svět, kde se snoubí hebkost s vizuální propracovaností

Nová kolekce DESSO & Patricia Urquiola má nápaditý design a výraznou strukturu a kombinuje vizuálně přitažlivé grafické vzory s textiliemi příjemnými na dotek. Koberce jsou 100% recyklovatelné, mají působivě nízkou cirkulární uhlíkovou stopu (1,03 kg CO₂/m²) a jsou k dostání ve dvanácti charakteristických barvách.

Desso & Patricia Urquiola pro novou kolekci kobercových čtverců značky Tarkett

Textilie příjemná na dotek

Patricia Urquiola se inspirovala tkanými textiliemi a celou kolekci prodchla výraznými detaily i měkkostí pleteniny a vlněného materiálu. Aby kolekci oprostila od organických linií, které jsou pro současný interiérový design typické, nechala se vést textiliemi jako tvíd a bouclé a zvolila zřetelně plastický vzor.

Kobercové čtverce DESSO & Patricia Urquiola do kanceláří

Trojrozměrný dojem

Urqiola mistrně pracuje s barvami ve struktuře připomínající mřížku a dodává tak kobercovým čtvercům hloubku. Tento výrazný vizuální efekt dává podlaze hebký a plastický vzhled. Výsledný trojrozměrný dojem pak zaručeně pozvedá jakýkoliv prostor.

Měkké a plastické kobercové čtverce DESSO & Patricia Urquiola

Společná tvorba

Úspěšná spolupráce mezi designérem a výrobcem si žádá jediné: aby obě strany skutečně sdílely znalosti, zkušenosti, zvídavost a odhodlání vytvořit krásnou, dosud nevídanou kolekci.

Urquiola při spolupráci se společností Tarkett kladla důraz na dialog a otevřenou výměnu nápadů. Objevování, výzkum, experimentování… Patricia Urquiola a designéři ze společnosti Tarkett na této technologicky propracované kolekci pracovali bok po boku.

Společná odpovědnost

Společnost Tarkett a Patricia Urquiola od samého začátku sdíleli společnou vizi: vytvořit kolekci kobercových čtverců, která bude mít co nejnižší dopad na životní prostředí. Výsledkem je kolekce, která je 100% recyklovatelná a má působivě nízkou cirkulární uhlíkovou stopu: 1,03 kg CO₂/m².* 

Barevná paleta

kolekce barevných a plastických kobercových čtverců pro nové prostory

DESSO & Patricia Urquiola

Nová kolekce DESSO & Patricia Urquiola je nápaditá, má výraznou strukturu a dává novou tvář pohodlí, sofistikovanosti a udržitelnosti.

Galerie

* * Platí pro kobercové čtverce DESSO & Patricia Urquiola, podle EPD S-P-08561, externě ověřeno společností Bureau Veritas, založeno na celkové uhlíkové stopě (Moduly A–D) a scénáři recyklace v uzavřené smyčce.