Ochre and honey colours, linoleum flooring, on floors and walls, in a storage room

Přírodní linoleum Tarkett

moderní a udržitelné

Linoleum Tarkett: svázané s inspirací

Přírodní linoleum  Tarkett, jehož základem je více než stoletá řemeslná výroba a know-how v naší továrně v italském Narni,  je nyní modernější a udržitelnější, v nových přírodních barvách a tónech a s autentickým matným povrchem.
Tradiční materiál v novém pojetí s jednoznačně moderním designem, moderními vlastnostmi 
a velmi moderními renomé v oblasti udržitelnosti.

Kontaktujte nás a přesvědčte se sami.

Spolupráce s EBO

En Bande Organisée, neboli EBO, je pařížské designové studio s vášní pro barvy, materiály a nápadité detaily, které vdechnou objektu nebo prostoru život. Linoleum Tarkett navržené studiem En Bande Organisée je výsledkem spolupráce, ve které EBO objevilo kreativní potenciál nového linolea.
Matný povrch, hloubka, sytá paleta barev inspirovaná přírodou, autentický, přirozený dojem a příběh plný modernosti a tradice, nápaditosti a řemeslného zpracování... Kreativní tvůrci z ateliéru EBO našli veškerou inspiraci, kterou potřebovali.

Nová řada barev, kterou společnost Tarkett vytvořila je skutečně vynikající. Představuje skutečně přírodní tóny jako je písek, terakota, sytá černá, zelená a lomené tóny a... a především matný povrch, který je prostě krásný. »

Gwenaëlle Girard – En Bande Organisée

Kreativní inspirace

Objevte řadu

Autentická a moderní, jednoduchá a decentní, s bohatou paletou přírodních barev v jemných tónech, přizpůsobivá a všestranná: propojte prostřednictvím svého designového projektu podlahy, stěny i nábytek.

Od přírodní barvy surového linolea po trendy odstíny, jako je terakota, růžová a khaki – nová řada nabízí více než 100 barev ke kombinování a sladění, ze kterých si můžete vybrat. V pěti moderních, jemných vzorech poskytuje nový extra matný aspekt přirozenější vzhled a pocit, než kdykoli dříve. 
Naše linolem lze nyní díky perfektním barevným kombinacím použít na stěny – kolekce LinoWall - a dokonce i na nábytek – a využít tak expresivní možnosti materiálu, který architekti oceňují pro svou poddajnost, druhou kvalitu kůže, podobnou kůži rostlinné.

Naše linoleum, které je k dispozici v různé tloušťce, robustnosti a se speciálními možnostmi, jako je například protiskluzový povrch, vodivý nebo pohlcující, tlumicí zvuk, a další, nabízí naše linoleum také mnoho praktických řešení.

A vzhledem k tomu, že moderní znamená také udržitelné, vyrábíme naše linoleum v ekologické továrně, která používá biomateriály, obnovitelné a recyklované materiály a může být 100% recyklováno i po použití v rámci našeho programu Restart®. Proto má Tarkett Lino o tloušťce 2,5 mm nejmenší environmentální stopu ve své kategorii po celou dobu své životnosti (EPD N°4789356590.101.1).
(EPD N°4789356590.101.1).

Spojením dědictví, estetiky a udržitelnosti nabízí linoleum Tarkett moderní přístup k dnešním potřebám podlah a zítřejšímu životnímu stylu.

V našich četných rozhovorech s designéry nás nejvíce překvapila emocionální odezva, kterou linoleum u mnohých vyvolalo, zřejmě odemknutím smyslových vzpomínek na místo a čas. Chtěli jsme pracovat s tímto jedinečným emocionálním nábojem materiálu a jeho vysoce ceněnou kvalitou autenticity jako ušlechtilého materiálu, který je svou poctivostí, čistotou a hloubkou srovnatelný s přírodními materiály jako je kámen, dřevo nebo mramor »

Valérie Pavard – Tarkett Designer

Udržitelné podlahové krytiny

Skladování lina

Linoleum je vyrobeno z přírodních obnovitelných materiálů jako je lněný olej, borovicová pryskyřice, juta, piliny a korkový prach, a z hojných minerálních zdrojů jako je uhličitan vápenatý, linoleum je bioprodukt a přirozeně udržitelný materiál. Náš přístup Cradle to Cradle Certified® zajišťuje, že navrhujeme naše výrobky tak, aby pozitivně přispívaly k životnímu prostředí a pohodě lidí v každém kroku životnosti výrobku a zároveň podporuje přechod k cirkulární ekonomice.

K opravdové udržitelnosti je toho zapotřebí více, než jen obnovitelné suroviny. Proto jsme ve společnosti Tarkett přehodnotili každý krok ve výrobním řetězci linolea: od získávání a přepravy surovin, přes napájení továrny, opětovné využití vody až po recyklaci použitých podlah na konci jejich životnosti. 

Naše nejudržitelnější linoleum: Nová kolekce Originale

Na základě našeho přístupu k cirkulární ekonomice nabízíme s naší kolekcí Originale ještě lepší renomé v oblasti udržitelnosti. Je to jediné linoleum na trhu s certifikací Cradle to Cradle® Gold.

Neutrální uhlíková stopa: zásadní výzva

Snížení uhlíkových emisí je v dnešní době v popředí našeho zájmu a úspěšně jsme se dopracovali k tomu, že fáze od kolébky k bráně je u naší řady s průměrem 2,5 mm uhlíkově negativní!