Zásadní transparentnost o materiálech používaných společností Tarkett

Zásadní transparentnost

Naprostá transparentnost informací o našich materiálech. Váš dobrý pocit.

Když říkáme, že je pro nás závazkem nabízet našim zákazníkům materiály nejvyšší kvality, které přispívají ke zdravějšímu a lepšímu životnímu prostředí, myslíme to vážně. A to, že něco myslíme vážně, pro nás znamená dokázat to použitím vědeckých metod a sdílením podrobných informací o našich produktech zcela transparentním způsobem.

Radical transparency about materials used at Tarkett

To je důvodem, proč prosazujeme ekodesign, který se řídí mezinárodně uznávanými kritérii jako je Cradle to Cradle®. 98 % našich materiálů je nezávisle ověřováno třetími stranami, aby bylo zaručeno dodržování našich výjimečně vysokých zdravotních a environmentálních standardů (které jsou mnohdy daleko vyšší než uznávané průmyslové standardy). A nepatříme mezi ty, kteří by se spokojili s něčím „dobrým“. Neustále hledáme nové způsoby, jak optimalizovat materiály, které momentálně používáme, a nahradit je ještě lepšími alternativami, protože jsme přesvědčeni, že se stále můžeme zlepšovat.

Radical transparency about materials used at Tarkett

Naše filozofie transparentnosti nás také přiměla k vytvoření podrobných Environmentálních prohlášení o produktu (EPD) a Prohlášení o zdravotní nezávadnosti materiálů (MHS), založených na analýze životního cyklu, abychom mohli s našimi zákazníky, spolupracovníky i oponenty z řad nevládních neziskových organizací sdílet podrobné informace o dopadu našich produktů na životní prostředí. MHS je na trhu jedinečné, nezávisle ověřované prohlášení, založené na vědeckých zkoumáních, které vyčísluje zdravotní rizika a nebezpečí užití některých materiálů u konkrétních produktů na nejnižší možnou úroveň.

Radical transparency about materials used at Tarkett

Jsme přesvědčeni o tom, že by každý měl znát suroviny v produktech, které si vybírá, a jejich dopad na životní prostředí. Z tohoto důvodu se zasazujeme o naprostou transparentnost, abychom mohli budovat důvěru, která je pro vytváření pozitivních změn v našem odvětví i mimo něj tolik potřebná. Jsme o krok blíž udržitelnější a bezpečnější cirkulární ekonomice. S transparentními informacemi také získáváte dobrý pocit z toho, že podlahy Tarkett jsou tou správnou volbou.

Zkrátka další krok
Pro lepší svět. Společně.

 

Význam našich Environmentálních prohlášení o produktu (EPD)

Tím, že našim zákazníkům poskytujeme Environmentální prohlášení o produktu, která poukazují na dopad produktů na životní prostředí, přesahujeme rámec požadavků neustále se měnících stavebních předpisů a podmínek pro udílení certifikací udržitelných budov. Prohlášení EPD vycházejí z analýzy životního cyklu a jsou důležitou součástí naší strategie udržitelnosti, neboť umožňují nacházet další možnosti snížení environmentální stopy produktů.
Nicméně tato prohlášení jsou pro laiky mnohdy obtížně srozumitelná, jelikož se primárně zaměřují na aspekty environmentální a nikoli zdravotní, a neuvádějí podrobnější informace o zdravotních rizicích či dopadech jednotlivých surovin. Tyto chybějící informace uvádí společnost Tarkett ve svých Prohlášeních o zdravotní nezávadnosti materiálů (MHS), která poskytují přesné informace o nebezpečích a rizicích každé suroviny.

Úvodní informace o Prohlášeních o zdravotní nezávadnosti materiálů (MHS) společnosti Tarkett

Prohlášení o zdravotní nezávadnosti materiálů (MHS) společnosti Tarkett je nezávisle ověřované prohlášení, založené na vědeckých zkoumáních, které vyčísluje zdravotní rizika a nebezpečí užití některých materiálů u konkrétních produktů až na úroveň 100 ppm (0,01%). Prohlášení MHS jsme zavedli proto, abychom doplnili údaje o dopadech na životní prostředí, zveřejněné v našich prohlášeních EPD.
Prohlášení MHS společnosti Tarkett jsou srozumitelná a na trhu jedinečná. Jsou též prvním krokem na cestě k získání certifikace Cradle to Cradle™ a k neustálé optimalizaci našich produktů. Naše materiály jsou nezávisle hodnoceny institutem EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency). Od roku 2010 EPEA ohodnotil více než 3 000 materiálů společnosti Tarkett právě podle kritérií C2C.

Tarkett and EPEA statements

Prohlášení MHS a certifikace jsou nyní k dispozici zákazníkům po celém regionu EMEA. V případě zájmu se prosím obraťte na adresu sustainabilityEMEA@tarkett.com.

Doporučené články

MHS

Prohlášení o zdravotní nezávadnosti materiálů
< již brzy >
 

EPD

Environmentálních prohlášení o produktu
Přečtěte si více

 

 

Další informace o MHS a o přístupu společnosti  Tarkett k transparentnosti ke stažení zde

Více udržitelných příběhů

Cirkulární ekonomika

Zavázali jsme s k budování cirkulární ekonomiky. Uzavírání kruhu v oblasti zpracování odpadu, zachování přírodních zdrojů a zmírnění klimatických změn.

Nezávadné materiály

Důkladné vědecké testování materiálů a zásadní transparentnost pro váš klid.

Kvalita vnitřního ovzduší

Kvalita vnitřního ovzduší je pro nás důležitá, aby se vám dobře dýchalo.