Tarkett a principy Cradle to Cradle

Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle®. Metodika, kterou se řídíme.

Nabízet produktové řady, které přispívají ke zdraví a blahu planety i našich zákazníků, je pro společnosti Tarkett závazkem. Proto nás tak zaujala Cradle to Cradle®, nezávislá a mezinárodně uznávaná metodika, která při realizaci řešení cirkulární ekonomiky uplatňuje vědecké myšlení. Naše oddanost principům Cradle to Cradle® nás dovedla až k získání nejvyššího počtu ocenění certifikací Cradle to Cradle™ úrovně Gold v našem odvětví.

Tarkett a principy Cradle to Cradle

Pozitivně přispět ke zdraví zákazníků a zmírnění klimatických změn můžeme především výběrem materiálů. 98 % našich surovin (více než 3 000) je nezávisle hodnoceno podle principů Cradle to Cradle. To znamená, že prověřujeme zdravotní, bezpečnostní, environmentální a společenské reference našich materiálů a uvědomujeme si důležitost vlivu našich produktů v každé fázi jejich životního cyklu, od výroby přes využití až k vyřazení. Protože to, co se odehraje na konci životnosti produktu je stejně tak důležité jako to, co se děje během jeho výroby.

Tarkett's Design Centre

Se vznikem odpadu z našich produktů počítáme již při navrhování odolných podlahových krytin s dlouhou životností, aby bylo možné je snadno recyklovat, až jejich čas nadejde. 
Jsme hrdí na certifikace Cradle to Cradle™, které naše produkty zaslouženě získaly, ale zároveň nepatříme mezi ty, kteří by se spokojili jen s něčím „dobrým“.

Tarkett and Cradle to Cradle principles

Neustále si klademe otázku, „co ještě můžeme udělat?“ I v případě produktů, na něž se principy Cradle to Cradle® nevztahují, tuto metodiku uplatňujeme. Protože je příjemné dělat správné věci a dávat zákazníkům dobrý pocit z toho, že kupují produkty od společnosti, která neslevuje ze svých principů.

Zkrátka další krok
Pro lepší svět. Společně.

 

Doporučené články

Certifikované kolekce

Prohlédněte si naše kolekce s certifikací Cradle to Cradle™ 
Přečtěte si více
 

Recyklovaný obsah

Zjistěte, jak zamezujeme plýtvání cennými materiály.
Přečtěte si více
 

Recyklace

Přečtěte si, jak hledáme nové inovativní způsoby recyklace.
Přečtěte si více
 

 

 

Brožura Cradle to Cradle® ke stažení

Více udržitelných příběhů

Cirkulární ekonomika

Zavázali jsme s k budování cirkulární ekonomiky. Uzavírání kruhu v oblasti zpracování odpadu, zachování přírodních zdrojů a zmírnění klimatických změn.

Nazávadné materiály

Důkladné vědecké testování materiálů a zásadní transparentnost pro váš klid.

Kvalita vnitřního ovzduší

Kvalita vnitřního ovzduší je pro nás důležitá, aby se vám dobře dýchalo