Používání recyklovaného obsahu v podlahách

Recyklovaný obsah

Druhé příležitosti jsou něco pro nás

Prázdný blistr od léků a SIM karta do mobilního telefonu, křída vzniklá filtrací pitné vody, PVB filmy z čelních skel starých automobilů nebo dokonce vyřazené rybářské sítě. Možná to zní jako podivná sbírka starých věcí, ve skutečnosti však tyto předměty obsahují cenné suroviny, které lze znovu využít. Proto ve společnosti Tarkett spolupracujeme s partnery na inovativních způsobech, jak z těchto použitých výrobků tyto cenné suroviny získat a vrátit je do našeho dodavatelského řetězce..

Using recycled content to make new floors

Uzavřením kruhu plníme svůj závazek vůči principům cirkulární ekonomiky. Samozřejmě však s ekologickým designem produktů musíme začít u sebe. Zaručujeme, aby z našich produktů poté co dosáhnou konce životnosti, byly co nejjednodušším způsobem získávány cenné materiály, které mohou být opět použity. U nás ve společnosti Tarkett je nejvyšším cílem v budoucnu vyrábět podlahové krytiny, které budou 100% recyklovatelné. Avšak pokud kruh opravdu chceme uzavřít, musíme mít také plán B! Proto hledáme i u ostatních odvětví vedlejší produkty, které by jinak přišly vniveč, zatímco nám by ještě mohly posloužit – např. upcyklace křídových reziduí vzniklých zpracováním pitné vody na křídový stabilizátor pro naši podložku EcoBase s certifikací Cradle to Cradle™ úrovně Gold.

iD Revolution LVT collection using PVB recycled windshileds

Protože když dojde na odpad, záleží na každém kousku, který nepřijde do starého železa, ale znovu se využije. Takto lze nejen přispět k ochraně světových přírodních zdrojů, ale také ke zmírnění klimatických změn, jelikož tímto způsobem dochází ke úsporám obrovského množství energie a vody, kterého je zapotřebí k získávání a zpracování prvotních surovin. Naším současným cílem je do roku 2030 ztrojnásobit 10% množství recyklovaného obsahu, kterého jsme dosáhli v roce 2018, neustále tedy vyhlížíme nové příležitosti k tomu, abychom mohli materiály tradiční vyměnit za vysoce kvalitní materiály recyklované.

Using recycled content in flooring

Víme, že naše nadšení pro udržitelnost je něco, co máme s vámi společného. Při výběru podlahových řešení Tarkett si totiž vybíráte nejen produkt, který je krásný, má dlouhou životnost a prokazatelně splňuje nejvyšší standardy; získáváte tím i dobrý pocit, protože víte, že jste pro životní prostředí a budoucnost naší planety zvolili dobře.

Zkrátka další krok
Pro lepší svět. Společně

 

Doporučené články

Klimatické změny

Používáním recyklovaného obsahu také zásadním způsobem přispíváme ke zmírňování klimatických změn
Přečtěte si více
 

ReStart®

Další informace o programu ReStart®, zpětný odběr a recyklace odpadu z instalací a použitých podlah.
Přečtěte si více
 

iD Revolution

Podívejte se, jak neustále hledáme příležitosti, jak vyměnit tradiční materiály za vysoce kvalitní recyklované.
Přečtěte si více
 

 

 

Stáhněte si naš CSR report

Více udržitelných příběhů

Cirkulární ekonomika

Zavázali jsme s k budování cirkulární ekonomiky. Uzavírání kruhu v oblasti zpracování odpadu, zachování přírodních zdrojů a zmírnění klimatických změn.

Nazávadné materiály

Vytrvalé zlepšování vědeckého testování materiálů a zásadní transparentnost pro váš klid.

Kvalita vnitřního ovzduší

Kvalita vnitřního ovzduší je pro nás důležitá, aby se vám dobře dýchalo.