Kolekce iD Revolution s recyklovanými materiály

Klimatické změny

Prorecyklujeme se k lepšímu klimatu

Zmírňovat klimatické změny je pro nás všechny naléhavým požadavkem, a společnost Tarkett stupňuje úsilí v oblastech, ve kterých dokáže dosáhnout toho nejvyššího pozitivního dopadu. Neúnavně se soustředíme na dodržování principů cirkulární ekonomiky a neustále se snažíme o snížení dopadu našich výrobků v každé fázi jejich životního cyklu.

Začínáme tím, že odpad plánujeme. To znamená, že optimalizujeme používané materiály a děláme pokud možno udržitelná rozhodnutí. Příkladem jsou naše kobercové čtverce AirMaster Gold, které obsahují průměrně 80 % pozitivně definovaného recyklovaného obsahu; nebo naše vinylová kolekce ICONIK 100, která obsahuje průměrně 69 % recyklovaného obsahu.

Recycling to act on climate change

Neustále vyhledáváme příležitosti k tomu, abychom mohli nahradit tradiční komponenty cenným odpadem z našeho i ostatních odvětví. Cirkulární ekonomika mimo jiné usiluje o to, aby produkty a materiály zůstávaly v oběhu, což znamená, že je třeba vytvářet produkty s dlouhou životností. Avšak přestože jsou naše podlahové krytiny navrhovány pro dlouhodobé užití, vždy máme na paměti jejich snadnou recyklaci. Protože recyklace hraje zásadní roli ve snížení dopadů na klima.

Recyklací odpadu na nové cenné materiály vzniká méně emisí uhlíku než využíváním energeticky náročných procesů získávání a transformace prvotních surovin. Tento proces také méně zatěžuje světové přírodní zdroje, a dále samozřejmě nedochází k situaci, kdy cenný odpad skončí na skládce nebo ve spalovně, kde navíc vyprodukuje emise CO2.

Recycling to act on climate change

Usilujeme o to, aby naše výrobní procesy byly maximálně energeticky účinné, a proto 28% spotřeby energie pochází z obnovitelných zdrojů (např. biomasa, geotermální a solární energie). Využíváme 100% obnovitelné elektrické energie v mnoha našich závodech a energetickou účinnost zlepšujeme změnami a optimalizací našich výrobních procesů. Naším cílem je do roku 2030 snížit emise o 30 %* ve srovnání s rokem 2020.

Víme, že vy, naši zákazníci, chcete více než skvěle vypadající podlahu. Chcete podlahu, která bude splňovat nároky udržitelnosti i environmentální ambice.

Recycling to act on climate change

Přestože jsme v našem odvětví na vedoucí pozici v zasazování se o cirkulární ekonomiku, naše práce není zdaleka u konce. Proto neustále hledáme nové inovativní způsoby, jak z vyřazených věcí vytvářet cenné zdroje. Stanovili jsme si cíl dosáhnout 30 % recyklovaných materiálů v nakoupených surovinách (v objemu). A jsme odhodláni tento cíl splnit.

* Oblast 1 a 2 emisí skleníkových plynů na čtvereční metr podlahy (kg CO2e/m2)

Zkrátka další krok
Pro lepší svět. Společně.

 

Doporučené články

Recyklovaný obsah

Zjistěte, jak zamezujeme plýtvání cennými materiály.
Přečtěte si více
 

ReStart®

Další informace o programu ReStart®, zpětný odběr a recyklace odpadu z instalací a použitých podlah.
Přečtěte si více
 

Cradle to Cradle®

Zjistěte více o metodice Cradle to Cradle®, kterou se řídíme.
Přečtěte si více
 

 

 

Stáhněte si náš CRS report

Více udržitelných příběhů

Cirkulární ekonomika

Zavázali jsme s k budování cirkulární ekonomiky. Uzavírání kruhu v oblasti zpracování odpadu, zachování přírodních zdrojů a zmírnění klimatických změn.

Nezávadné materiály

Důsledné vědecké testování materiálů a zásadní transparentnost pro váš klid

Kvalita vnitřního ovzduší

Kvalita vnitřního ovzduší je pro nás důležitá, aby se vám dobře dýchalo.