Certifikace Cradle to Cradle

Certifikace C2C

Principy naplněny. Standardy dodrženy.

Náš závazek vůči cirkulární ekonomice má dlouhou historii. Již od roku 2011 spolupracujeme s institutem EPEA na začlenění principů Cradle to Cradle® do našeho obchodu. To znamená, že testujeme a hledáme odpovědi na otázku, jaký environmentální a společenský dopad budou naše produkty mít nejen tady a teď, ale i v budoucnosti. Protože každý produkt vnímáme jako součást budoucího výrobního procesu. Minimalizujeme zátěž pro svět a maximalizujeme pozitivní dopad

Zkrátka další krok
Pro lepší svět. Společně.

Tarkett's Cradle to Cradle Certifications

Naše Cradle to Cradle™ certifikace jsou udělovány na základě pěti kritérií:

Tarkett's Cradle to Cradle Certifications

Naše certifikace

Dřevěné podlahy: certifikace Cradle to Cradle™ úrovně Silver

Tarkett byl oceněn certifikací Cradle to Cradle™ Silver za své vícevrstvé dřevěné podlahy. Tento certifikát zahrnuje většinu řad dřevěných podlah společnosti Tarkett vyrobených ve Švédsku a v Polsku. Tarkett je prvním výrobcem dřevěných podlah v Evropě, jehož výrobky získaly certifikace Cradle to Cradle™.
 Výkon společnosti Tarkett byl ohodnocen na úrovni Gold například za znovuzpracování materiálu a hospodaření s vodou.

Salsa Wood Flooring

Linoleum: certifikace Cradle to Cradle™ úrovně Bronze, Silver a Gold

Linoleum společnosti Tarkett je první na světě, které bylo za svůj přístup k udržitelnosti oceněno certifikací Cradle to Cradle™. Kompaktní řada linolea získala v roce 2011 certifikaci Cradle to Cradle™ úrovně Silver a udržela si ji dodnes.
K dosažení této certifikace je nutno, aby výrobní proces splnil několik požadavků v oblastech jako jsou využití energie a hospodaření s vodou. V závodě na výrobu linolea v Narni v Itálii uzavřeli kruh tím, že využili vodu pocházející z chladícího procesu; a vznikl závazek zvýšit podíl obnovitelných zdrojů. V návaznosti na snahu o udržitelnost a ekodesign nabízí společnost Tarkett další řady linolea s certifikacemi Cradle to Cradle™ úrovní Silver a Gold, včetně kolekcí Veneto Essenza 100% linen a nové Originale Essenza.
Nejnovější inovací v řadě linolea je LinoWall, první a jediné linoleum schválené jako obklad stěn, oceněné certifikací Cradle to Cradle™úrovně Silver.

Tarkett's Cradle to Cradle Certifications for Linoleum flooring

Vinylová podlahová kolekce iQ One: certifikace Cradle to Cradle™ úrovně Gold

iQ One je novou generací homogenních podlahovin bez PVC, která nabízí dokonalou kombinaci estetiky, pružnosti a pevnosti. iQ One těží ze složení homogenní termoplastické krytiny bez změkčovadel, zatímco současně nabízí tytéž jedinečné vlastnosti, díky nimž je iQ One již po desetiletí uznávaným jménem
Jsme hrdí na to, že se naší společnosti podařilo jako první získat certifikaci Cradle to Cradle™ úrovně Gold pro homogenní krytiny.

Tarkett's Cradle to Cradle Certifications

Koberec: podložka DESSO EcoBase®: certifikace Cradle to Cradle™ úrovně Gold

Díky tomu, že je vyrobena ze 100% pozitivně definovaných materiálů dosáhla podložka DESSO EcoBase® společnosti Tarkett certifikace Cradle to Cradle™ úrovně Gold a certifikace Cradle to Cradle™ úrovně Platinum za zdravotní nezávadnost materiálu. Podložka obsahuje v průměru 80 % recyklovaného materiálu (upcyklovaná křída) a vyrábí se v závodu, který využívá výhradně elektřinu z obnovitelných zdrojů. Celou podložku lze oddělit od kobercových čtverců a kompletně zrecyklovat ve výrobní lince, kterou Tarkett postavil přímo za tímto účelem. Navíc recyklace kobercových čtverců s přízí ECONYL a podložkami EcoBase zaručuje až 82 % úspor CO2 ve srovnání s likvidací ve spalovně odpadu.

Tarkett's Cradle to Cradle Certifications for Carpet

Doporučené články

Certifikované kolekce

Naše kolekce s certifikací Cradle to Cradle™ 
Přečtěte si více
 

Zásadní transparentnost

Další informace o našem závazku transparentnosti
Přečtěte si více 
 

Cradle to Cradle®

Zjistěte více o metodice Cradle to Cradle®, kterou se řídíme.
Více informací
 

 

 

Stáhněte si náš CRS report

Více udržitelných příběhů

Cirkulární ekonomika

Zavázali jsme s k budování cirkulární ekonomiky. Uzavírání kruhu v oblasti zpracování odpadu, zachování přírodních zdrojů a zmírnění klimatických změn.

Nezávadné materiály

Důsledné vědecké testování materiálů a radikální transparentnost pro váš klid.

Kvalita vnitřního ovzduší

Kvalita vnitřního ovzduší je pro nás důležitá, aby se vám dobře dýchalo.