Aerial view of a modern waiting area or lounge with smooth furniture and durable vinyl flooring in soft shades of beige

iQ Optima, Moving Nuances

Objevte přepracovanou řadu iQ Optima –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ homogenní vinylové podlahy, které se zapsaly do historie

Podlahy iQ Optima už více než 40 let nabízejí excelentní kvalitu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ díky zvučnému jménu se jich prodalo přes 100 milionů m². Nově kolekce nabízí svěží dekory a širší paletu barev. Možnost účinně obnovovat povrch suchým leštěním navíc zaručuje bezproblémovou údržbu a bezkonkurenční odolnost.

Řadu iQ Optima lze kombinovat s vinylovými podlahami iQ Granit a iQ Eminent a snoubí se v ní styl a funkčnost. Vyrábí se ve Švédsku s důrazem na udržitelnost a poctivé řemeslné provedení, vzniká z odpovědně získávaných materiálů a je plné recyklovatelná (včetně odřezků z pokládky a použité podlahy).

Objevte kvalitu a moderní vzhled přepracované řady iQ Optima a přesvědčte se sami.

Moderní a prostorná čekárna s hladkým nábytkem a odolnou vinylovou podlahou

Proměna vzhledu

Vdechněte interiéru klid skrze organické linie a jemné odstíny a okuste nekonečné možnosti pro vytváření harmonických prostor.

Řada iQ Optima čerpá inspiraci z éteričnosti akvarelu: lehoučký závan barev a průsvitné odstíny dávají vyniknout jemným tónům celé kolekce. Charakteristický  linearní vzor  je nově k dispozici v 55 odstínech a třech podmanivých, a přesto decentních vzorech. Vzniklo tak dokonale všestranné řešení pro libovolné prostory.

Naši švédští designéři při navrhování podlahy iQ Optima zachytili pravou podstatu travertinu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ přírodního vápence s jedinečnou kresbou a uklidňujícími akvarelovými odstíny.

Pohrajte si s lineárním vzorem a čtyřmi barevnými paletami převzatými z kolekcí iQ Granit a iQ Eminent a otevřete dveře nekonečnému množství kombinací. Podlaha iQ Optima je ideální do inspirativních a inkluzivních interiérů. Ušili jsme ji na míru požadavkům moderního prostředí, tak aby dala vzniknout nové generaci sdílených prostor.

Prohlédněte si podmanivý akvarelový moodboard v paletě uklidňujících zelených odstínů, které jsou dokonale ztvárněné vinylu.

Odolná a spolehlivá

Obnova povrchu suchým leštěním pro čistší podlahu s delší životností

Naše podlahy lze jako jediné na trhu obnovovat suchým leštěním, aby si uchovaly svůj vzhled po celá desetiletí. Tato metoda údržby je jednoduchá a efektivní: povrch podlahy se obnoví mechanicky a není třeba využívat akrylátový ani polymerový nátěr. Podlaha si tak uchová maximální životnost z vizuálního i technického hlediska –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ a mnohem déle vypadá jako nová.

Skutečně multifunkční podlaha

Kolekci iQ Optima jsme úmyslně navrhli tak, aby splňovala potřeby nejnáročnějších prostředí. Lze ji kombinovat s našimi technickými řešeními, např. elektrostaticky vodivými a disipativní podlahami iQ Toro SC či iQ Granit SD, případně s protiskluzovými krytinami Granit Multisafe nebo Granit Safe T. Na výběr máte ze 14 odstínů, které spolu barevně ladí.

Všechny podlahy iQ Optima jsou také k dispozici s akustickou podložkou, která nabízí tlumení hluku o 16 dB.

To vše činí z podlahy iQ Optima ideální řešení pro zdravotnictví, zařízení péče o seniory a školství.

Udržitelnost máme v krvi

Infografika: cirkulární podlaha iQ Optima

Kolekce vytvořená, vyrobená a recyklovaná s ohledem na cirkulární ekonomiku.

Udržitelné podlahy iQ Optima se vyrábějí ve Švédsku výhradně za využití obnovitelné energie, obsahují průměrně 25 % recyklovaného materiálu a lze je recyklovat (jak odřezky po pokládce, tak použité podlahy). Řady iQ disponují technologií, která usnadňuje údržbu, urychluje opravy a zajišťuje, že podlaha i po 30°a°více letech vypadá jako nová. Kolekci iQ Optima jsme vytvořili v souladu se zásadami cirkulární ekonomiky: vracet materiál zpátky do oběhu a dbát na udržitelnost.

Galerie

Související články

Homogenní podlahy IQ  – “Intelligent Quality”
Homogenní podlahy IQ – “Intelligent Quality”

Přečtěte si jak naše kolekce vinylových podlah s povrchovou úpravou iQ splňují nároky na trvanlivost, snadnou pokládku a všestranný design.

Podlahové krytiny řady iQ přispívají k dodržování zásad cirkulární ekonomiky
Podlahové krytiny řady iQ přispívají k dodržování zásad cirkulární ekonomiky

Podlahové krytiny řady iQ přispívají k dodržování zásad cirkulární ekonomiky

Komerční vinylové podlahy pro zdravotnictví
iQ Granit a iQ Eminent: podlahy, které mění dějiny

Objevte naše homogenní podlahy pro zdravotnictví z řady iQ