Zodpovědné použití PVC

Zodpovědné použití PVC

Odolný, trvalý a donekonečna recyklovatelný: tři důvody, proč milujeme PVC krytiny.

Jedním z nejlepších způsobů, jak i vy můžete přispět svým dílem k budoucnosti naší planety, je výběr produktu, který vydrží, a který lze recyklovat téměř donekonečna. Proto jsme fanoušky PVC ve výrobě podlahových krytin. Je to odolný materiál, který dokáže přečkat roky používání, aniž by bylo nutné ho nahradit. PVC má také izolační vlastnosti a je zcela vhodný pro prostory s vysokými a specifickými nároky na údržbu, je tedy skvělou volbou pro prostředí jako jsou nemocnice a školy, pro které je zásadní hygiena a sterilita.

Tarkett's responsible use of PVC

Důsledně se držíme metodiky Cradle to Cradle® a podporujeme cirkulární ekonomiku, a ve stejném duchu přistupujeme i ke všem svým produktům vyrobeným z PVC. Každý použitý materiál hodnotíme a neustále intenzivně hledáme lepší způsoby, jak složení produktů dále optimalizovat. Proto jsou naše produkty 100% bez ftalátů a nabízí nízké až ultranízké hodnoty VOC, čímž přispívají k vytváření zdravějších prostorů a dobré kvalitě vnitřního ovzduší.

Tarkett's responsible use of PVC, iQ Natural vinyl flooring

Vyvíjíme další způsoby, jak nyní i do budoucna udržitelnost PVC ještě zvýšit. V našem průkopnickém programu zpětného odběru a recyklace ReStart® již přijímáme PVC od konečného spotřebitele**. Další novinkou je úspěšnější recyklace klikových nebo volně ložených PVC krytin bez lepidla na konci jejich životnosti.  

Tarkett's responsible use of PVC

Neustále hledáme průlomová složení PVC, např. v naší nové generaci iQ Natural nahrazujeme vinyl ze 100% fosilních zdrojů biosyntetickým vinylem BIOVYN™***. Nedílnou součástí našeho závazku je nabízet vám taková podlahová řešení, která pomáhají životnímu prostředí a nezatěžují naši planetu.

Zkrátka další krok
Pro lepší svět. Společně.

* Na konci roku 2019 používají technologii změkčovadel bez ftalátů všechny naše výrobní závody na vinyl v Evropě, severní Americe, Srbsku a Číně, s výjimkou recyklovaného obsahu u konkrétních produktů.
**Pilotní projekt ve Švédsku s odběrem homogenních podlahových krytin vyrobených po roce 2011 od konečného spotřebitele.
*** BIOVYN™***, který vyrábí firma INOVYN, je první obchodně dostupný biosyntetický vinyl na světě. Je uznáván nezávislou organizací RSB, která schvaluje „biosyntetický“ status.

Doporučené články

ReStart®

Zjistěte více o programu  ReStart®, zpětném odběru a recyklaci podlahových krytin, které uzavírají kruh
Přečtěte si více
 

Cradle to Cradle®

Zjistěte více o metodice Cradle to Cradle®, kterou se řídíme.
Přečtěte si více
 

iQ Natural

Více informací o kolekci iQ Natural 
Přečtěte si více
 

 

 

Stáhněte si náš CRS report

Více udržitelných příběhů

Cirkulární ekonomika

Zavázali jsme s k budování cirkulární ekonomiky. Uzavírání kruhu v oblasti zpracování odpadu, zachování přírodních zdrojů a zmírnění klimatických změn.

Nezávadné materiály

Důkladné vědecké testování materiálů a zásadní transparentnost pro váš klid.

Kvalita vnitřního ovzduší

Kvalita vnitřního ovzduší je pro nás důležitá, aby se vám dobře dýchalo.