Podlahové krytiny bez ftalátů

Bez ftalátů

Bez ftalátů. Protože tak to má být.

Ftaláty jsou druhem změkčovadla plastů, tvoří materiály jako je PVC, kterému dodávají dostatečnou pružnost např. pro využití ve výrobě podlahových krytin. Zatímco použití některých ftalátů je nesporné, jiné typy vyvolávají obavy, že by mohly mít škodlivé účinky na naše zdraví. Ačkoli tyto pochybnosti nebyly zatím vyvráceny a mnoho ftalátů stále na trhu legálně zůstává, nám pouhá tato debata stačila k tomu, abychom se rozhodli vydat jiným směrem.

Tarkett's phthalate-free floors

V roce 2009 jsme oznámili ambici být 100% bez ftalátů v celé Evropě a zahájili jsme program výrazných investic v rámci R&D ve spolupráci s našimi dodavateli, abychom nalezli a poté zavedli jiné alternativy. Podařilo se nám to.

Tarkett's iQ Surface phthalate free vinyl floors

A zatímco do roku 2019 všichni ostatní stále ještě řešili legislativu bezpečnosti ftalátů, my jsme v ústranní oznámili, že 100 % našich závodů na výrobu vinylu v Evropě, Severní Americe  a Číně používá bezftalátové technologie, kdy ftaláty byly nahrazeny jinými změkčovadly podléhajícími nejpřísnějším standardům, protože jsou využívány pro výrobu dětských hraček nebo nádob na jídlo. Nebylo to něco, co jsme měli povinnost udělat, bylo to něco, co jsme udělat chtěli, aby naši zákazníci získali zaslouženě dobrý pocit.

Zkrátka další krok
Pro lepší svět. Společně

Tarkett's phthalate-free floors

text

Doporučené články

Recyklovaný obsah

Naučte se, jak zamezujeme plýtvání cennými materiály.
Přečtěte si více
 

ReStart®

Další informace o programu ReStart®, zpětný odběr a recyklace odpadu z instalací a použitých podlah.
Přečtěte si více
 

Cradle to Cradle®

Zjistěte více o metodice Cradle to Cradle®, kterou se řídíme.
Přečtěte si více
 

 

 

Stáhněte si náš CRS report

Více udržitelných příběhů

Cirkulární ekonomika

Zavázali jsme s k budování cirkulární ekonomiky. Uzavírání kruhu v oblasti zpracování odpadu, zachování přírodních zdrojů a zmírnění klimatických změn.

Nezávadné materiály

Vytrvalé zlepšování vědeckého testování materiálů a zásadní transparentnost pro váš klid.

Kvalita vnitřního ovzduší

Kvalita vnitřního ovzduší je pro nás důležitá, aby se vám dobře dýchalo.