Modern and colorful workspace designed with wellbeing in mind, showcasing the DESSO AirMaster collection

DESSO AirMaster®

Classic, Earth, Sphere

DESSO AirMaster: Prostor se nadechnout

Tarkett uvádí na trh aktualizovanou kolekci vylepšených kobercových čtverců DESSO AirMaster, které pomáhají zlepšovat kvalitu ovzduší v obytných a pracovních prostorách.

Kobercové čtverce DESSO AirMaster díky patentované technologii zachycují a zadržují jemný prach osmkrát efektivněji než hladké podlahy a čtyřikrát efektivněji než standardní koberce1. Čištěním vzduchu podporují naše zdraví a dávají nám prostor se skutečně nadechnout.

Společný pracovní prostor plný barev a života s moderními kobercovými čtverci DESSO AirMaster v nových barvách

Nová paleta barev

Kolekce DESSO AirMaster je k dispozici v nové paletě 9 sytých a 9 neutrálních barev. Každý odstín nabízíme v různých provedeních – od jemných linií kolekce Classic, přes dramatickou hloubku kolekce Earth, až po tónovanou texturu kolekce Sphere. Všechny tři varianty dokonale fungují samostatně. Můžete je také zkombinovat a využít k vizuálnímu rozčlenění prostoru či navigaci –⁠⁠⁠⁠⁠ nebo z nich vytvořit působivý vizuální prvek. 

Kobercové čtverce DESSO AirMaster Classic, Earth a Sphere ve sladěné barevné paletě

AirMaster Classic

Lineární design kolekce AirMaster Classic vnese do libovolného obytného či pracovního prostoru hru stínů a dodá místnosti hloubku a výraz.

AirMaster Earth

Díky výrazné černé přízi, tónovaným barvám a nepravidelnému organickému vzoru nabízí kolekce Earth dramatickou hloubku a strukturu.

AirMaster Sphere

Kolekce Sphere působí dojmem ručně vyrobeného koberce a má jemné tónované barvy. Moderním kancelářím proto dodá hřejivost a strukturu.

Kvalita ovzduší v interiéru

My lidé jsme živoucí a dýchající bytosti na živoucí a dýchající planetě. Proto jsme ve společnosti Tarkett přesvědčeni, že je zásadní chránit vzduch kolem nás. Koberce AirMaster jsme vytvořili s cílem zlepšit lidské zdraví a životní prostředí. Jsou ztělesněním iniciativy Tarkett Human-Conscious Design®: našeho závazku vytvářet podlahy, které jsou přínosné pro lidi i planetu. Závazku činit tak každý den.

Slovo „dýchat“ v přírodě: ukázka toho, jak důležitá je kvalita vzduchu pro vnitřní prostory i strategii společnosti Tarkett

Náš závazek v oblasti udržitelnosti

Od chvíle, kdy jsme se zavázali při veškerých našich aktivitách usilovat o cirkularitu, uplynulo přes deset let. Neustále se snažíme snižovat naši cirkulární uhlíkovou stopu, proto vám s hrdostí představujeme vylepšenou podložku EcoBase s novou biosložkou, která nahrazuje klíčovou složku vyrobenou z ropy.

Čtverce DESSO sestávají z příze a z podložky EcoBase, které lze snadno oddělit, když koberec doslouží

Naše cirkulární uhlíková stopa

Pro každou kolekci kobercových čtverců propočítáváme cirkulární uhlíkovou stopu a necháváme ji externě ověřit – to abychom věděli, kolik uhlíku se během životního cyklu výrobku vygeneruje a ušetří. 

Staré podlahy recyklujeme v uzavřené smyčce, naše kobercové čtverce proto mají působivě nízkou cirkulární uhlíkovou stopu2 – a my se spolu s partnery a zákazníky neustále snažíme ji ještě zmenšovat.

Cirkulární uhlíková stopa kobercových čtverců z kolekcí DESSO AirMaster Classic, AirMaster Earth a AirMaster Sphere

Spolupráce se společností Baux

Společnost Tarkett zahájila spolupráci se společností BAUX – světovou jedničkou v oblasti udržitelných akustických produktů pohlcujících zvuk pro stěny a stropy. 

Ve spolupráci se značkou BAUX jsme navrhli speciální barevnou řadu. Ta kombinuje vnitřní akustické panely z dřevité vlny s koberci AirMaster, které zachycují jemný prach. Můžete tak dokonale sladit stěny a kobercové čtverce a vytvořit zdravější a harmoničtější pracovní prostředí3.

Harmonický vnitřní prostor s barevně sladěným interiérem, podlahami Tarkett a akustickými stěnami Baux

Galerie

Související články

Kolekce kobercových čtverců DESSO AirMaster Gold  - Lepší svět, lepší pracovní prostředí
Kolekce kobercových čtverců DESSO AirMaster Gold

Pro společnost Tarkett je vývoj koberců, které pomáhají přispívat ke zlepšení zdraví lidí a chrání životní prostředí zásadní, stejně tak jako pro naši inovační strategii a přístup Cradle to Cradle

Program ReStart® pro kobercové čtverce
Program ReStart® pro kobercové čtverce

Přečtěte si více o programu ReStart® pro kobercové čtverce

DESSO Stratos EcoBase
Centrum pro recyklaci koberců

Centrum pro recyklaci koberců

Desro EcoBase kobercová podložka
Naše cesta k certifikaci Cradle to Cradle® Gold pro kobercové čtverce Desso

Přečtěte si, jak inovujeme, abychom dosáhli certifikace C2C Gold pro naše kobercové čtverce Desso.

Footnotes:

1 Dle výsledků testů provedených laboratoří GUI na kobercích DESSO AirMaster® (testovací protokol 090225-01 DF), standardní hladké podlaze a standardním strukturovaném smyčkovém koberci (mediánové hodnoty). 

2 Cirkulární uhlíková stopa: Platí pro kobercové čtverce DESSO AirMaster Classic (EPD S-P-11790), DESSO AirMaster Earth (EPD S-P-11675) a DESSO AirMaster Sphere (EPD S-P-11798), externě ověřeno společností Bureau Veritas, založeno na celkové uhlíkové stopě (Moduly A–D) a scénáři recyklace v uzavřené smyčce.

3 Tarkett a BAUX jsou samostatné, na sobě nezávislé společnosti. Společnost Tarkett neprodává výrobky společnosti BAUX.